Cheese cake με φιστίκι

Συστατικά

Για την βάση:

  • 1 κούπα φιστίκια τριμμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 3 κούπες τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος καλά χτυπημένη

Για την επικάλυψη:

  • 1 κούπα γλυκό κουταλιού φιστίκι

Εκτέλεση

Για την βάση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τα πιέζουμε σε στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:

Ανακατεύουμε το τυρί, την άχνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Απλώνουμε την κρέμα στην φόρμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού την βγάλουμε, καλύπτουμε την επιφάνεια με το γλυκό του κουταλιού φιστίκι. Ξαναβάζουμε για λίγο ακόμη στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με καβουρντισμένο φιστίκι.

Αρχή της σελίδας