Cheese cake Κέικ με κρέμα τυριού

Συστατικά

Για τη παρασκευή της βάσης:

  • 250 γρ. μπισκότα Digestive ή Μιράντα   
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη παρασκευή της κρέμας:

  • 600 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για επικάλυψη:

  • Χρειαζόμαστε 150 γρ. sour cream (ξινόκρεμα)

Είναι δύσκολο να τη βρούμε, αλλά μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας ανακατεύοντας:

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Για τη παρασκευή της βάσης:

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Τοποθετούμε μέσα σε μία λαμαρίνα I δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη παρασκευή της κρέμας:

Ανακατεύουμε για λίγο με μια κουτάλα το τυρί και τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει, καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια με τη sour cream και σερβίρουμε κατά προτίμηση με βατόμουρα.

Για τη παρασκευή της sour cream:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες.

Αρχή της σελίδας