Capri Torte - Κέικ με λεμόνι

Συστατικά

  • 3 λεμόνια
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 350 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη παρασκευή του σιροπιού:

  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη για το τελείωμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λεμόνια και τα βάζουμε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τοποθετούμε τα λεμόνια στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και τα κάνουμε πουρέ. Σε ενα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ και ενσωματώνουμε με τον πουρέ λεμονιού. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 23 εκ. και κατά προτίμηση στρώνουμε μια λαδόκολλα στον πυθμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα περίπου και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ αν έχει ψηθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και με πολλή προσοχή ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού στη φωτιά, μόλις λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ραντίζουμε με το σιρόπι.

Αρχή της σελίδας