Cannele de Bordeuax

Συστατικά

  • 500 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά και 2 κρόκοι
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ρούμι μαύρο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 50 γρ. βούτυρο για τις φόρμες

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τους κρόκους, την ζάχαρη και ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας το μείγμα με το σύρμα απαλά, αλλά όχι πολύ. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το ρούμι, περνάμε όλο το μείγμα από σουρωτήρι και το αφήνουμε να μείνει σκεπασμένο στο ψυγείο για 24 ώρες. Την επομένη βουτυρώνουμε τις ατομικές φόρμες,  τις αναποδογυρίζουμε να φύγει το περιττό βούτυρο, τις γεμίζουμε με το μείγμα έως 1 εκ. κάτω από το χείλος της κάθε φόρμας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210° C για 25-30 λεπτά. Θα πρέπει να πάρουν ένα σκούρο καστανό χρώμα, αλλά να μη μαυρίσουν. Αφήνουμε τα κανλέ να κρυώσουν μέσα στις φόρμες για να μην ξεφουσκώσουν από την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας. Το εσωτερικό πρέπει να μείνει τρυφερό και η εξωτερική κρούστα να είναι τραγανή.

Αρχή της σελίδας