Cake Matcha Uji - Κέικ με πράσινο τσάι

Συστατικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 2,5 γρ. ξερή μαγιά
  • 15 γρ. πράσινο τσάι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνοντας σταδιακά τους κρόκους. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το πράσινο τσάι που το έχουμε κάνει σκόνη στο μπλέντερ. Ενσωματώνουμε γρήγορα στο μείγμα βουτύρου. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με το αλάτι. Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα, το ανακατεύουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ που την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε στους 170° C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Συνοδεύεται με

Το σερβίρουμε με τσάι ελαφρώς γλυκό.

Αρχή της σελίδας