Brownies - Υγρό κέικ

Συστατικά

  • 150 γρ. κουβερτούρα extra bitter
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 90 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. καρύδια ψίχα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο (40° C ). Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20x20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά ακριβώς. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί και αυτό είναι η επιτυχία του. Το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 3 ώρες, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το διατηρούμε εκτός ψυγείου. Αν θέλουμε το σερβίρουμε και ζεστό.

Αρχή της σελίδας