Αχλάδια σε σφολιάτα

Συστατικά

  • 240 γρ. ζύμη σφολιάτα, ξεπαγωμένη
  • 2 αχλάδια, καθαρισμένα
  • 2 τετράγωνα σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο 25 εκ., σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Αφαιρούμε τις ξερές γωνίες, κόβουμε το φύλλο σε 4 μικρότερα τετράγωνα και τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Βγάζουμε το σκληρό μέρος και τη φλούδα από κάθε μισό κομμάτι αχλαδιού και γεμίζουμε το άνοιγμα που δημιουργήθηκε με την κομμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι ζύμης από ένα μισό κομμάτι αχλαδιού με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Αλείφουμε τα αχλάδια με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και προθερμένουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε την ζύμη σε σχήμα αχλαδιού, ακολουθώντας το περίγραμμα του φρούτου και αφήνοντας γύρω περιθώριο 2,5 εκ. Χρησιμοποιούμε τα υπολείμματα της ζύμης για τα φύλλα. Αλείφουμε την μπορντούρα της ζύμης με αυγό και τοποθετούμε τα αχλάδια με τη ζύμη τους σε λαμαρίνα φούρνου. Χαράζουμε βαθιά και προσεκτικά τα αχλάδια και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τα ψήνουμε 20-25 λεπτά και μπορούμε να τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Αρχή της σελίδας