Απλό κέικ σοκολάτας

Συστατικά

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 1/3 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο ή μαργαρίνη που έχει μαλακώσει
  • 1 φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά κακάο σκόνη
  • 1 δόση σοκολατένια κρέμα βουτύρου
  • ζάχαρη άχνη και κακάο σκόνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε δύο ταψάκια 18 εκ. και με χαρτί ζαχαροπλαστικής καλύπτετε τη βάση. Διαλέξτε μια κατσαρόλα και ένα πυρίμαχο μπολ που να εφαρμόζει πάνω στην κατσαρόλα. Ρίχνετε τη σοκολάτα και το γάλα στο μπολ. Γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό και σιγοβράζετε. Τοποθετείτε το μπολ με το μείγμα σοκολάτας πάνω από την κατσαρόλα. Το αφήνετε 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύετε το μείγμα ώστε να γίνει ομοιόμορφο. Αφήνετε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα αφού την αποσύρετε από τη φωτιά.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μπολ ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά. Προσθέτετε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο πάνω στο μείγμα και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήνετε 35 με 40 λεπτά. Βγάζετε τα δύο κέικ από τα ταψάκια και τ' αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσουν.Ενώνετε τα δύο κέικ αφού βάλετε με μια πλούσια στρώση απο σοκολατένια κρέμα βουτύρου  ανάμεσα τους.Πασπαλίζετε με ένα μίγμα ζάχαρη άχνη και κακάο , προτού σερβίρετε.



Αρχή της σελίδας