Αμυγδαλόπιτα

Συστατικά

  • 8 αυγά
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 440 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Τρίβουμε την αμυγδαλόψιχα με την φλούδα και την ανακατεύουμε με την κανέλα. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάμε πολύ καλά με τν ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και λίγο-λίγο τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε την φρυγανιά μέσα στην οποία έχουμε ανακατέψει το μπέικιν και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε μια φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-40 λεπτά.

Αρχή της σελίδας