Αφράτο κέικ σοκολάτας

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζανιού μαργαρίνη που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 κουταλιές κακάο σκόνη, κοσκινισμένο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • λίγο γάλα (προαιρετικά)
  • 2/3 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1 -2 κουταλιές μαρμελάδα εσπεριδοειδών
  • ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε δύο ταψάκια 18 εκ. Χτυπάμε την μαργαρίνη, την ζάχαρη, το σιρόπι, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τα αυγά. Εάν το μείγμα είναι λίγο πηχτό, το αραιώνουμε με λίγο γάλα. Απλώνουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε τα κέικ για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα από 15 λεπτά, αν χρειαστεί, αλλάζουμε την σχάρα στο φούρνο μέχρι το μείγμα να σφίξει. Αφήνουμε τα κέικ 5 λεπτά να κρυώσουν, τα βγάζουμε απο την φόρμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και πρόσθετουμε την μαρμελάδα. Ενώνουμε τα κέικ, αφού στρώσουμε ανάμεσα το μείγμα μαρμελάδας σαντιγί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.





Αρχή της σελίδας