Ζελέ με κλημεντίνες

Συστατικά

  • 12 μανταρίνια κλημεντίνες
  • διαυγή χυμό σταφυλιού
  • 15 ml ζελατίνη σε σκόνη
  • 30 ml ψιλή ζάχαρη
  • σαντιγί, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Στύβουμε 8 από τις κλημεντίνες και ρίχνουμε τον χυμό σε μια κανάτα-μεζούρα. Συμπληρώνουμε με το χυμό σταφυλιού ώστε να φτάσουν τα 2 1/2 φλιτζάνια και περνάμε το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι. Τοποθετούμε το μισό μείγμα χυμού σε ένα σκεύος. Ραντίζουμε με την ζελατίνη, την αφήνουμε να φουσκώσει 5 λεπτά και την ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε την φλούδα των μανταρινιών αφαιρούμε τη μεμβράνη και αφήνουμε τη μανταρινόφλουδα στην άκρη. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το μανταρίνι σε φετουλες αποχωρίζοντάς τες από την ψίχα και τη μεβράνη. Τοποθετούμε τις μισές φετες σε 4 μπολ σερβιρίσματος και ρίχνουμε λίγο από το υγρό ζελέ ώστε να καλυφθούν. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Όταν πήξει το ζελέ, τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες απο πάνω, περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό ζελέ και τα βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε την μανταρινόφλουδα σε λεπτές λωρίδες. Γαρνίρουμε τα ζελέ με μια πλούσια κουταλιά σαντιγί, πασπαλίζουμε απο πάνω με τις λωρίδες μανταρινόφλουδας και σερβίρουμε αμέσως.





Αρχή της σελίδας