Ζελέ μαρμελάδα απο μαύρα βατόμουρα

Συστατικά

  • 900 γρ. μαύρα βατόμουρα
  • 300 ml νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 900 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί ή εγγλέζικα μάφιν, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μεγάλο σκεύος τα φρούτα, το νερό, τον χυμό λεμονιού και βράζουμε το μείγμα για 15-30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα φρούτα. Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι που έχουμε σκεπάσει με τουλπάνι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε όλη νύχτα για να στραγγίσουν οι χυμοί των φρούτων. Μετράμε την ποσότητα του χυμού και υπολογίζουμε 2 φλιτζάνια ζάχαρη για 2 1/2 φλιτζάνια χυμό. Ρίχνουμε το μείγμα του χυμού με τη ζάχαρη σε μεγάλο ανοξείδωτο σκεύος και αφήνουμε να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.



Αρχή της σελίδας