Ζελέ καρύδας

Συστατικά

  • 1000 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 7 φύλλα ζελατίνας (35 γρ.)
  • 200 γρ. γάλα καρύδας 
  • 250 γρ. καρύδα τριμμένη

Για τη παρασκευή της σως:

  • 300 γρ. βερίκοκα κομπόστα (χωρίς το ζουμί) 
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. βότκα

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σημείο που να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Ρίχνουμε το γάλα της καρύδας και την καρύδα. Γεμίζουμε με το μείγμα ατομικές φόρμες και τις αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για αρκετές ώρες. 

Για τη σως βερίκοκου:

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα βερίκοκα με την άχνη. Βράζουμε για 2-3 λεπτά, στο τέλος προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε να κρυώσει.

Αρχή της σελίδας