Ζελέ αμυγδάλου και ρυζιού από το Πεκίνο

Συστατικά

  • 180 γρ. αμύγδαλα λευκά, αποφλοιωμένα
  • 100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 2 σταγόνες πικραμύγδαλο, προαιρετικά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • 300 γρ. νερό
  • 3 φύλλα ζελατίνας
  • 150 γρ. γάλα
  • αμύγδαλα λευκά για διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το ρύζι προσθέτοντας σιγά-σιγά τα 600 γρ. νερό. Βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 300 γρ. νερό, την ζάχαρη και το πικραμύγδαλο. Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας και σερβίρουμε σε ατομικά φορμάκια ή σε μια μεγάλη φόρμα. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.

Αρχή της σελίδας