Χαλβάς σιμιγδαλιένιος με κρόκο Κοζάνης

Συστατικά

  • 1 κούπα χοντρό σιμιγδάλι
  • 9 κουταλιές μαργαρίνη (ή 4 κουταλιές μαργαρίνη και 4 λάδι)
  • 1 /2 κουταλάκι κρόκο Κοζάνης
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 /3 της κούπας φιστικιά ανάλατα και καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κρόκο σε λίγο καυτό γάλα για 30 λεπτά. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο γάλα και  το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για να διατηρηθεί ζεστό. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα το σιμιγδάλι να τσιγαριστεί, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 8 με 10 λεπτά ώσπου να ξανθίνει. Ρίχνουμε το γάλα με τον κρόκο Κοζάνης και τα φιστίκια ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να απορροφήθει όλο το γάλα. Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά και φορμάρουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένα φιστίκια.

Αρχή της σελίδας