Χαλβάς με σταφίδες και ελαιόλαδο

Προέλευση: Σάμος

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σαμιώτικο ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες μαύρες
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα τριμμένη

Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 ξύλο κανέλας μέτριο

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:

  • Τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας σε κατσαρόλα και βράζουμε για 15 με 20 λεπτά.

Για το χαλβά:

  • Βάζουμε το λάδι μαζί με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σιρόπι, ζεστό, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να αρχίσει να τραβάει το σιρόπι.Όταν τραβήξει όλο το σιρόπι τοποθετούμε σε φόρμες και αφήνουμε στις φόρμες μέχρι να κρυώσει ώστε να στερεοποιηθεί, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη σκόνη κανέλας.
Αρχή της σελίδας