Ζαχερτόρτε

Ζαχερτόρτε Ζαχερτόρτε
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 240 γρ. κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2/3 φλιτζανιού βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 8 αυγά χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσάρισμα με την μαρμελάδα:

  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Για το γλάσο:

  • 240 γρ. κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
  • 1 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • φύλλα σοκολάτας, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κεικ με σούστα 23 εκ. και την στρώνουμε με λαδόκολλα. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε το μπολ κατά μέρος. Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη ώσπου το μείγμα να αφρατέψει και προσθέτουμε τους κρόκους, έναν κάθε φορά, χτυπώντας καλά. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω από το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί ομοιόμορφα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε στην αρχή 1/4 απο τα ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας ελαφρώς για να αφρατέψει και κατόπιν  προσθέτουμε τα υπόλοιπα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, το απλώνουμε και ψήνουμε 50-55 λεπτά ή ώσπου το γλυκό να παραμένει σταθερό όταν το πιέζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά στη φόρμα, το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για το γλασάρισμα με την μαρμελάδα: 

Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα μαζί με το χυμό λεμονιού σε μικρή κατσαρόλα ώσπου να λιώσει. Την περνάμε από σουρωτήρι σε μπολ.

Όταν η τούρτα κρυώσει εντελώς, την κόβουμε στη μέση σε δύο ίσες φέτες. Αλείφουμε την επιφάνεια και τις πλευρές κάθε φέτας με τη μαρμελάδα, τις ενώνουμε και τις τοποθετούμε σε σχάρα.

Για το γλάσο:

Αναμειγνύουμε σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα την σοκολάτα, την ζάχαρη, το σιρόπι, την κρέμα και την βανίλια. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου το ειδικό θερμόμετρο ζάχαρης να δείξει 100 βαθμούς.

Περιχύνουμε με το γλάσο την τούρτα απλώνοντάς το μέχρι να σκεπάσει εντελώς την επιφάνεια και τις πλευρές της. Αφήνουμε το γλάσο να πήξει και γαρνίρουμε με φύλλα σοκολάτας.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε