Τούρτα σοκολάτα

Συστατικά

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ.γλυκόζη
  • 200 γρ. νερό
  • 100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα υγείας
  • 1,500 γρ. άγλυκη σαντιγί χτυπημένη
  • παντεσπάνι ή σαβουαγιάρ για βάση

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη. Ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά. Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ, την αδειάζουμε στο μείγμα της σοκολάτας, που έχει κρυώσει και ανακατεύουμε καλά. Σε μια βιδωτή φόρμα τούρτας βάζουμε παντεσπάνι ή σαβουαγιάρ, για βάση. Ραντίζουμε με κονιάκ ή ρούμι, αδειάζουμε όλο το μείγμα της σοκολάτας και γαρνίρουμε με ξυσμένη σοκολάτα και ροζέτες σαντιγί. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο. Όταν σταθεροποιηθεί, την βγάζουμε από την φόρμα και την σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας