Τούρτα Σαρλότ

Συστατικά

  • 750 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 1 δόση κρέμας μπαβαρουάζ σοκολάτα
  • 100 γρ. κονιάκ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα μπαβαρουάζ και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί ή μια φόρμα, την βουτυρώνουμε και στρώνουμε τον πάτο και τα πλάγια με σαβουαγιάρ. Τα ραντίζουμε με κονιάκ και αδειάζουμε στην φόρμα περισσότερη από τη μισή κρέμα μπαβαρουάζ. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα την κρέμα και τα ραντίζουμε και αυτά με κονιάκ. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και την επομένη, ξεφορμάρουμε την τούρτα σε μια στρογγυλή πιατέλα. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της τούρτας και τα πλάγια, με την υπόλοιπη κρέμα μπαβαρουάζ που κρατήσαμε. Γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί.

Αρχή της σελίδας