Τούρτα Νουγκατίνα

Συστατικά

  • 8 ασπράδια αυγών
  • 300 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 δόση κρέμα πατισερί (2ος τρόπος)
  • 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • λίγο λικέρ της αρεσκείας μας
  • 3 κουτ. γάλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα με το αλεύρι και την κανέλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε λίγη-λίγη την ζάχαρη. Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα, ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινο κουτάλι. Βουτυρώνουμε ένα στενόμακρο ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ψήνουμε το σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει το κόβουμε σε 3 ίσια κομμάτια. Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Βάζουμε στην πιατέλα το πρώτο κομμάτι της βάσης, το ραντίζουμε με λίγο λικέρ, αραιωμένο με γάλα, στρώνουμε επάνω το 1/3 της κρέμας πατισερί και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να χρησιμοποιήσουμς και τα 3 κομμάτια της βάσης. Στρώνουμε με ένα φαρδύ μαχαίρι ή σπάτουλα καλά την επιφάνεια της τούρτας και τα πλάγια με κρέμα, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα καβουρδισμένα και γαρνίρουμε, εάν θέλουμε, με κρέμα σαντιγί.

Αρχή της σελίδας