Τούρτα μους σοκολάτα

Συστατικά

  • 1 δόση κέικ σοκολάτας
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 110 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κέικ σοκολάτας από την προηγούμενη. Την επομένη το κόβουμε σε 3 οριζόντια φύλλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και την ανακατεύουμε με την σοκολάτα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας λίγη-λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε την μαρέγκα στην κρέμα σαντιγί, ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά. Τοποθετούμε το ένα φύλλο της βάσης σε μία πιατέλα, το ραντίζουμε με λίγο λικέρ της αρεσκείας μας, βάζουμε επάνω μία στρώση από την κρέμα και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι τέλος. Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένη κουβερτούρα, την τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες και μετά την κόβουμε.

Αρχή της σελίδας