Τούρτα Μον Μπλαν

Συστατικά

  • 1 κιλό κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
  • 220 γρ. γάλα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σοκολάτα τριμμένη
  • 3 δόσεις άρωμα βανίλια
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 250 γρ. κρέμα σαντιγί
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την εσωτερική φλούδα από τα κάστανα και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Τοποθετούμε τον πουρέ σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα, την βανίλια, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να απορροφηθεί τελείως το γάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Πασπαλίζουμε μια φόρα με άχνη ζάχαρη και μετά με τριμμένη σοκολάτα. Περνάμε τον πουρέ από τη μηχανή αφήνοντας τον να πέσει μέσα στη φόρμα, τον στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με σοκολάτα και την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και σκεπάζουμε την τούρτα με την κρέμα σαντιγί σε σχήμα λόφου.

Αρχή της σελίδας