Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας και φράουλα

Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας και φράουλα Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας και φράουλα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά ρούμι ή εσάνς βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 γρ. φράουλες, κομμένες σε κομμάτια
  • επιπλέον φράουλες, για γαρνίρισμα
  • 3 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ρούμι ή λικέρ φράουλας

Για τη μους λευκής σοκολάτας:

  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 1/2 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ρούμι ή λικέρ φράουλας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο ταψάκια 23 εκ. Στρώνουμε την βάση τους με χαρτί ζαχαροπλαστικής ή λαδόχαρτο. Λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα σε κατσαρόλα μπεν μαρί, σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε το γάλα και το ρούμι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη με το μίξερ χειρός για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουνε. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά. Αναμειγνύουμε σε μικρό μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, σε δόσεις, την λιωμένη σοκολάτα εναλλάξ με το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στα ταψάκια και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε τα παντεσπάνια 20-25 λεπτά ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν στη φόρμα, τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα, ξεκολλάμε το χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για τη μους λευκής σοκολάτας:

Ζεσταίνουμε για λίγο την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την σοκαλάτα. Προσθέτουμε το ρούμι ή το λικέρ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. 

Ετοιμάζουμε την τούρτα. Με ενα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το κάθε παντεσπάνι σε 2 φέτες. Τοποθετούμε τη μία από τις φέτες σε πιατέλα και την αλείφουμε με το 1/3 της μους. Σκορπίζουμε πάνω στη μους 1/3 από τις κομμένες φράουλες, τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα, την αλείφουμε πάλι με 1/3 από τη μους και σκορπίζουμε επίσης 1/3 από τις κομμένες φράουλες. Τοποθετούμε την τρίτη φέτα, αλείφουμε με την υπόλοιπη μους και τις υπόλοιπες φράουλες και τοποθετούμε από πάνω την τελευταία φέτα.

6    Χτυπάτε την κρέμα μαζί με το ρούμι ώσπου να πήξει. Απλώνετε τη μισή περίπου κρέμα επάνω και στα πλάγια της τούρτας. Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ με στόμιο σε σχήμα αστεριού και γαρνίρετε την τούρτα. Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες κομμένες φράουλες τοποθετώντας τις μισές στα πλάγια της τούρτας και τις υπόλοιπες από πάνω.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε