Τούρτα με κάστανα

Συστατικά

  • 50 γρ. κάστανα
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 δόσεις άρωμα βανίλια
  • 70 γρ. γάλα
  • 1 δόση παντεσπάνι

Για το σιρόπι:

  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάστε από την προηγούμενη το παντεσπάνι και το κόβουμε σε δύο ή τρία κομμάτια. Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική τους και την εσωτερική τους φλούδα. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το γάλα, την ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε συνέχεια επάνω σε χαμηλή φωτιά τα υλικά, μέχρι να ενωθούν και να γίνουν μία λεία κρέμα.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Τοποθετούμε το ένα κομμάτι της βάσης στην πιατέλα, το ραντίζουμε με λίγο σιρόπι και στρώνουμε την κρέμα από τα κάστανα. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα δύο κομμάτια. Γαρνίρουμε την επιφάνεια της τούρτας με κρέμα σαντιγί ή την πασπαλίζουμε απλά με ζάχαρη άχνη.

Αρχή της σελίδας