Τούρτα με φύλλα σοκολάτας

Συστατικά

  • 90 γρ. κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 3Α φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • φλιτζανιού ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 5 κουταλιές γάλα μαζί με κρέμα γάλακτος

Για την γέμιση:

  • 1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα βατόμουρο
  • 1 δόση σοκολάτα γκανάς
  • φύλλα από λευκή και μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο ταψάκια 22 εκ. Λιώνουμε την σοκολάτα με το γάλα σε σιγανή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά έπειτα από κάθε προσθήκη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάνω από το μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας και την κρέμα ανακατεύοντας ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε τα παντεσπάνια 30-35 λεπτά ή μέχρι να παραμένουν σταθερά όταν τα πιέζουμε με το δάχτυλο. Τα αφήνουμε στα ταψάκια να κρυώσουν και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα. Ενώνουμε τα δύο παντεσπάνια με τη μαρμελάδα βατόμουρο ανάμεσα. Απλώνουμε την σοκολάτα γκανάς από πάνω και την στρώνουμε με ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε την τούρτα σε μια πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τα φύλλα σοκολάτας.





Αρχή της σελίδας