Τούρτα με φράουλες

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
  • 4 αυγά χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 4 κουτ. σούπας χλιαρό νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 δόση βανίλια άρωμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση:

  • 600 γρ. φράουλες
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 δόσεις βανίλια άρωμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό, την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα, προσθέτοντας το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και το κορν φλάουρ. Τα ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων. Βουτυρώνουμε μία φόρμα που ανοίγει, διαμέτρου 20 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το παντεσπάνι στους 175οC για 50 λεπτά. Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Το κόβουμε σε δύο ή τρία οριζόντια φύλλα. Πλένουμε καλά τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια. Αφήνουμε στην άκρη 15 κομμάτια και τις υπόλοιπες τις κάνουμε πουρέ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, κρατάμε λίγο για γαρνίρισμα και την ανακατεύουμε με την βανίλια και τον πουρέ φράουλας. Τοποθετούμε το ένα φύλλο παντεσπάνι σε πιατέλα, βάζουμε μία στρώση σαντιγί και μερικές φράουλες κομμένες στη μέση. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Αλείφουμε την τούρτα με κρέμα σαντιγί και διακοσμούμε με τις φράουλες που έχουμε κρατήσει. Την τοποθετούμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας