Τούρτα κρέμα με φράουλα

Συστατικά

  • 1 δόση κρέμας πατισερί
  • 1,250 γρ. φράουλες καθαρισμένες
  • 400 γρ. κρέμα σαντιγί
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • λίγο χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

Διαλέγουμε τις καλύτερες φράουλες και τις κρατάμε για γαρνίρισμα. Πολτοποιούμε τις υπόλοιπες και τις ανακατεύουμε με την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Στρώνουμε σε μία πιατέλα τη μισή κρέμα πατισερί, απλώνουμε επάνω τις φράουλες και μετά την υπόλοιπη κρέμα πατισερί. Απλώνουμε επάνω στην κρέμα την κρέμα σαντιγί και γαρνίρουμε με τις ολόκληρες φράουλες. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας