Τούρτα κακάο με καρύδια

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

  • 2 αυγά
  • γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 δόση άρωμα βανίλια 
  • λίγο κονιάκ

Για την κρέμα:

  • 1 δόση κρέμα βουτύρου
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα

Για το σιρόπι:

  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού και ρίχνουμε το γάλα μέχρι να γεμίσει. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μίγμα των αυγών. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το κονιάκ και το άρωμα βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό. Το αφήνουμε να σταθεί για 2-3 ώρες.

Για την κρέμα:

Ζεσταίνουμε την κρέμα βουτύρου προσθέτοντας το κακάο. Ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε το παντεσπάνι σε μία πιατέλα, στρώνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι όλη την επιφάνεια.

Αρχή της σελίδας