Τούρτα φιστικιού με γλάσο φράουλας

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα χλιαρό γάλα
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια
  • 1/2 κούπα φιστίκι αποφλοιωμένο και τριμμένο

Για τη κρέμα:

  • 2 κούπες σαντιγύ
  • 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 2 ασπράδια μαρέγκα
  • 1 φλιτζάνι σοκολάτα λευκή σε νιφάδες

Για το γλάσο:

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές πολτό φράουλας
  • 1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε την μαργαρίνη με τη ζάχαρη καλά, προσθέτουμε το γάλα, τους κρόκους, την βανίλια και το μπέικιν. Χτυπάμε σε αφράτη μαρέγκα τα ασπράδια και την προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις, ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180ο C. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα:

Αναμειγνύουμε την σαντιγύ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και τη σοκολάτα.

Για να φτιάξουμε την τούρτα κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 οριζόντια ίσα μέρη και ραντίζουμε ή σιροπιάζουμε με λικέρ της αρεσκείας μας. Σε κάθε κομμάτι απλώνουμε μια στρώση κρέμας, πάχους 1 εκ. και έχουμε ετοιμάσει το βασικό μέρος της τούρτας. 

Για το γλάσο:

Ανακατεύουμε πολύ καλά την άχνη με τη μαργαρίνη για 3-5 λεπτά και προσθέτουμε το νερό, τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει κρέμα αραιή. Απλώνουμε το γλάσο μέχρι να καλυφθεί όλη η τούρτα και γαρνίρουμε με ολόκληρα φιστίκια Αιγίνης.

Αρχή της σελίδας