Λουί Κενζ με τραγανή πραλίνα

Λουί Κενζ με τραγανή πραλίνα Λουί Κενζ με τραγανή πραλίνα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για την ντακουάζ φουντούκι:

  • 1 κιλό φουντούκια σκόνη
  • 1 κιλό ζάχαρη ψιλή
  • 800 γρ. ασπράδια αυγών
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το μείγμα φεγιετίν:

  • 1,2 κιλά πραλίνα
  • 600 γρ. φεγιετίν
  • 300 γρ. κουβερτούρα άσπρη

Για τη μούς σοκολάτα:

  • 800 γρ. γκανάς παραντί
  • 700 ml κρέμα γάλακτος

Για τη γκανάς παραντί:

  • 1 κιλό σοκολάτα
  • 900 ml κρέμα γάλακτος
  • 1,2 κιλά ζάχαρη
  • 500 ml κρέμα διπλή
  • 500 γρ. κακάο σκόνη
  • 1,5 λίτρο νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • Βεντάλιες σοκολάτας (όσες χρειαζονται)
  • χρυσόχαρτο

Εκτέλεση

Για την ντακουάζ φουντούκι:

Ανακατεύουμε την σκόνη φουντουκιών μαζί με την ψιλή ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών στο μίξερ και τα δένουμε, σταδιακά, με την ζάχαρη άχνη. Ενσωματώνουμε απαλά το μείγμα φουντουκιού-ζάχαρης. Απλώνετε ισόπαχα το μείγμα σε λαδόκολλα, στρωμένο σε λαμαρίνα διαστάσεων 40 χ 60 εκατ. Ψήνουμε, για 10 λεπτά, σε φούρνο αέρος, στους 190° C και αφήνουμε να κρυώσει. Με σωληνωτό κόφτη, βγάζουμε από τη ντακουάζ δισκάκια διαμέτρου 10 εκατ.

Για το μείγμα φεγιετίν:

Κομματιάζουμε την άσπρη κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με την πραλίνα. Προσθέτουμε το φεγιετίν και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τα δισκάκια ντακουάζ σε χαμηλά στεφάνια φόρμας με διάμετρο 10 εκ. και τα σκεπάζουμε με μείγμα φεγιετίν. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τη γκανάς παραντί:

Αυτή η γκανάς θα χρησιμοποιηθεί ως μούς και ως γλάσο. Πρέπει να γίνει από την προηγούμενη ημέρα. Κόβουμε την σοκολάτα σε πολύ λεπτά κομμάτια. Δίνουμε μια βράση στην κρέμα γάλακτος, την αδειάζουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Φτιάχνουμε την σάλτσα σοκολάτα. Βράζουμε το 1,5 λίτρο νερό μαζί με την ζάχαρη, το κακάο και τη διπλή κρέμα. Ανακατεύουμε 1 κιλό γκανάς παραντί με 1 λίτρο σάλτσα σοκολάτας. Την φυλάμε για 24 ώρες στο ψυγείο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε