Ζεστά σουφλέ με μήλα και μαύρα βατόμουρα

Συστατικά

  • βούτυρο, για να αλείψουμε τις φόρμες
  • 150 γρ. ψιλή ζάχαρη και επιπλέον ζάχαρη, για πασπάλισμα
  • 350 γρ. μαύρα βατόμουρα
  • 1 μεγάλο μήλο κατάλληλο για ψήσιμο, καθαρισμένο, χωρίς την καρδιά, κομμένο σε κύβους
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3 ασπράδια
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε μια λαμαρίνα να ζεσταθεί. Αλείφουμε με αρκετό βούτυρο 6 ατομικά φορμάκια για σουφλέ χωρητικότητας 150 ml και πασπαλίζουμε με ψιλή ζάχαρη. Βράζουμε  τα βατόμουρα και τους κύβους μήλου μαζί με το ξύσμα και το χυμό  πορτοκαλιού για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθετουμε 1/4 φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βάζουμε 1 κουταλιά από το μείγμα σε κάθε φορμάκι σουφλέ και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια σε καθαρό μπολ και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη, χτυπώντας συνεχώς το μείγμα ώσπου να γίνει γυαλιστερή μαρέγκα. Αναμειγνύουμε την μαρέγκα με τον υπόλοιπο πουρέ φρούτων και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ισιώνουμε την επιφάνει και περνάμε την μύτη ενός μαχαιριού γύρω απο τα τοιχώματα κάθε σκεύους. Τοποθετούμε τα φορμάκια στη ζέστη λαμαρίνα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν τα σουφλέ και να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.





Αρχή της σελίδας