Σουφλέ με ρούμι και μόκα

Συστατικά

  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη
  • 6 κουταλιές ψιλή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού εσπρέσο ή άλλο δυνατό καφέ
  • 2 κουταλιές μαύρο ρούμι
  • 6 ασπράδια ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε έξι ατομικές φόρμες για σουφλέ. Αναμειγνύουμε σε ενα μπολ 1 κουταλιά από το κακάο μαζί με 1 κουταλιά από τη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το μείγμα τις φόρμες. Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το υπόλοιπο κακάο μαζί με τον καφέ και το ρούμι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε καθαρό μπολ ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά από τη μαρέγκα στο μείγμα του κακάο για να αφρατέψει και ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρώς. Βάζουμε το μείγμα στις φόρμες και ισιώνουμε την επιφάνεια. Τα τοποθετούμε σε ζεστό ταψί και ψήνουμε 12-15 λεπτά, ώσπου να φουσκώσουν. Τα σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

Αρχή της σελίδας