Σουφλέ κολοκύθας

Συστατικά

  • 300 γρ. κολοκύθα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 δόση βανίλια σε σκόνη
  • 4 αυγά(χώρια κροκοι απο ασπράδι)
  • βούτυρο

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε στον ατμό την κολοκύθα, την περνάμε από σίτα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε την κολοκύθα με τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε 4 φορμάκια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε τα σουφλέ για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και τα  σερβίρουμε ζεστά.

Αρχή της σελίδας