Παγωμένο σουφλέ με τρούφα και ουίσκι

Συστατικά

  • 200 γρ. τρούφα σε μικρούς κύβους
  • 70 ml ουίσκι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 6 κρόκοι αυγών
  • λίγο νερό

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε την τρούφα στο ουίσκι για 12 ώρες. Βράζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό, ώστε να φτιάξουμε σιρόπι. Χτυπάμε τα ασπράδια. Ρίχνουμε το σιρόπι στους κρόκους και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα ασπράδια, προσθέτουμε την τρούφα, το ουίσκι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε φορμάκια και τα βάζουμε στον καταψύκτη.

Αρχή της σελίδας