Παγωμένο σουφλέ μάνγκο με ψημένη καρύδα

Συστατικά

  • 4 μικρά μάνγκο, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 30 ml νερό
  • 15 ml ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 κρόκους
  • 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 120 ml γάλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • φλούδες από ψημένη καρύδα, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Μοιράζουμε λίγα κομματάκια μάνγκο σε 4 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια από πορσελάνη, χωρητικότητας 150 ml. Τυλίγουμε κάθε σκεύος με βουτυρωμένο κολάρο από χαρτί ζαχαροπλαστικής, φροντίζοντας να προεξέχει από τα χείλη του σκεύους. Το στερεώνουμε με κολλητική ταινία και το δένουμε με σπάγκο. Ρίχνουμε το νερό σε μικρό πυρίμαχο μπολ και πασπαλίζουμε με τη ζελατίνη. Την αφήνουμε 5 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με καυτό νερό ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να λιώσει η ζελατίνη. Στο μεταξύ, χτυπάμε σε άλλο πυρίμαχο μπολ τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη και το γάλα. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να πήξει και να αφρατέψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να κρυώσει το μείγμα. Το αναμειγνύουμε με την υγρή ζελατίνη, λιώνουμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα κομμάτια μάνγκο και τα ανακατεύουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα των κρόκων. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, κρατάμε 4 κουταλιές από τη σαντιγί και αναμειγνύουμε την υπόλοιπη με το μείγμα του μάνγκο. Γεμίζουμε με το μείγμα τα φορμάκια ώστε να φτάσει 2,5 εκ. πάνω από τα χείλη κάθε σκεύους. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο 3-4 ώρες και αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί ζαχαροπλαστικής από τα σουφλέ. Βάζουμε λίγη από την κρέμα σαντιγί πάνω σε κάθε σουφλέ και γαρνίρουμε με λίγες φλούδες από την ψημένη καρύδα.





Αρχή της σελίδας