Γλυκό σουφλέ με τρούφα

Συστατικά

  • 200 γρ. τρούφα ψιλοκομμένη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 δόση βανίλιας σε σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ζεστάνουμε το γάλα, το ρίχνουμε στα αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σιγά -σιγά στο αλεύρι. Χτυπάμε τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο γάλα μαζί με την τρούφα. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σουφλέ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC.

Αρχή της σελίδας