Τρουφάκια σοκολάτας με φιστίκι

Συστατικά

  • 2 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλιτζανάκι ποτό της αρεσκείας σας

Για την επικάλυψη:

  • 1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 200 γρ. κακάο

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν αρχίσει να βράζει. Ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε τα φιστίκια και το ποτό. Έχουμε ένα μείγμα σχετικά μαλακό. Το αφήνουμε να μισοκρυώσει και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, όσο ένα μικρό καρύδι.


Για την επικάλυψη:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί μαζί με το βούτυρο και την δουλεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Βουτάμε ένα-ένα τα τρουφάκια, τα τινάζουμε να φύγει η πολλή σοκολάτα και τα ρίχνουμε στο κακάο. Μόλις αρχίσουν να κρυώνουν, κουνάμε το ταψάκι ώστε το κακάο να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Αρχή της σελίδας