Τρουφάκια απο κάστανο

Συστατικά

  • 250 γρ. κάστανα
  • 50 χαρτάκια-θήκες για φοντάν
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 2 δόσεις άρωμα βανίλια
  • λίγο λικέρ αμαρέτο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και κατόπιν αφαιρούμε  την φλούδα τους.
  2. Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε σε νερό.
  3. Στραγγίζουμε τα κάστανα, αφαιρούμε την εσωτερική τους φλούδα και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
  4. Τοποθετούμε τον πουρέ από τα κάστανα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το λικέρ, την βανίλια και την σοκολάτα.
  5. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
  6. Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης, πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα τυλίγουμε μέσα στην αμυγδαλόψιχα.
  7. Τοποθετούμε κάθε μπαλάκι μέσα σε μια χάρτινη θήκη και τα αραδειάζουμε σε σειρές σε μια πιατέλα. 
  8. Τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες να σφίξουν.
Αρχή της σελίδας