Σοκολατένια χριστουγεννιάτικα κυπελλάκια

Συστατικά

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 180 γρ. έτοιμη κρύα Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα
  • 5 κουταλιές μπράντι ή ουίσκι
  • φύλλα σοκολάτας
  • κράνμπερι γλασέ

Εκτέλεση

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και αλείφουμε με αυτήν εσωτερικά 35 χάρτινες θήκες γλυκισμάτων. Αφήνουμε την σοκολάτα να πήξει και επαναλαμβάνουμε ζεσταίνοντας πάλι τη λιωμένη σοκολάτα, αν είναι απαραίτητο. Φυλάμε στην άκρη την υπόλοιπη σοκολάτα. Θρυμματίζουμε την πουτίγκα σε μικρό μπολ, περιχύνουμε με το μπράντι ή το ουίσκι και την αφήνουμε 30-40 λεπτά ώσπου να απορροφηθεί το ποτό. Μοιράζουμε το μείγμα της πουτίγκας στις θήκες, ισιώνοντας την επιφάνεια. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και καλύπτουμε την πουτίγκα σε κάθε κύπελλο. Την αφήνουμε να πήξει, ξεκολλάμε τις χάρτινες θήκες και τοποθετούμε τα γλυκά σε καθαρές θήκες από αλουμινόχαρτο. Γαρνίρουμε με φύλλα σοκολάτας και κράνμπερι γλασέ.

Αρχή της σελίδας