Σοκολατένια μπαστουνάκια με μέντα

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζανιού νερό
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς μέντας
  • 210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζανιού καβουρντισμένη τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου. 
  2. Τοποθετούμε την ζάχαρη, το νερό σε μικρή ανοξείδωτη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε λίγο το μείγμα ανακατεύοντας, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  3. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι το ειδικό θερμόμετρο ζάχαρης να δείξει 140 βαθμούς. 
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την εσάνς μέντας. 
  5. Σπάζουμε το μείγμα της μέντας σε μικρό μπολ και με την άκρη ενός πλάστη το θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια. 
  6. Λιώνουμε την σοκολάτα. 
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια της μέντας και την καρύδα. 
  8. Στρώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ζαχαροπλαστικής 30x25 εκ. σε επίπεδη επιφάνεια, απλώνουμε επάνω το μείγμα σοκολάτας αφήνοντας  ένα στενό περιθωριο, ώστε να σχηματίσετε ενα παραλληλόγραμο 25x20 εκ. 
  9. Αφήνουμε το μείγμα να σκληρύνει. 
  10. Το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε μπαστουνάκια μήκους 6,5 εκ. το καθένα.






Αρχή της σελίδας