Σοκολατάκια με κονιάκ και τζίντζερ

Συστατικά

  • 330 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 κουταλιές πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 4 κομμάτια τζίντζερ κομπόστα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σιρόπι από το τζίντζερ
  • τζίντζερ γλασέ, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε προσεκτικά το εσωτερικό από 18-20 φόρμες για σοκολατάκια με βαμβάκι. Λιώνουμε τα 2/3 περίπου από τη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ρίχνουμε λίγη σοκολάτα σε κάθε φόρμα. Φυλάμε λίγη λιωμένη σοκολάτα για να βάλουμε πάνω από τη γέμιση. Αλείφουμε με ένα πινέλο ομοιόμορφα τις φόρμες στο εσωτερικό τους, τις αναποδογυρίζουμε σε χαρτί ζαχαροπλαστικής και τις αφήνουμε στην άκρη να πήξει η σοκολάτα. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ, το τζίντζερ, το σιρόπι από το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Εάν η σοκολάτα που φυλάξαμε έχει πήξει, τη λιώνουμε πάλι και κλείνουμε πάνω από τη γέμιση τα φορμάκια με λίγη σοκολάτα. Αφήνουμε τα σοκολατάκια σε δροσερο μέρος, όχι όμως στο ψυγείο, ώσπου να πήξουν. Για να τα αφαιρέσουμε από τις φόρμες, τις πιέζουμε ελαφρά σε μαρμάρινη επιφάνεια. Τα γαρνίρουμε με μικρά κομμάτια τζίντζερ γλασε.


Συμβουλές

Διατηρούμε τα σοκολατάκια σε δροσερό μέρος, αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως.

Αρχή της σελίδας