Σοκολατάκι με σουμάδα και φύλλο χρυσού

Συστατικά

Για την γκανάς σοκολάτας:

  • 200 γρ. κουβερτούρα Valrhona 70% guanaja
  • 100 γρ. σουμάδα
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 πικραμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. κουβερτούρα Valrhona 70% guanaja
  • φύλλο χρυσού

Εκτέλεση

Για την γκανάς σοκολάτας:

Ζεσταίνουμε τη σουμάδα στους 50-60°C και τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και το πικραμύγδαλο. Αφήνουμε να κρυώσει έτσι ώστε να μπορούμε να πλάσουμε μικρά μπαλάκια.

Για την επικάλυψη:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και σε μία μαρμάρινη επιφάνεια, με μία σπάτουλα, την απλώνουμε και τη μαζεύουμε πολλές φορές έως ότου η θερμοκρασία κατέβει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Την μαζεύουμε σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε έως ότου φτάσει στους 31°C.

Βουτάμε τα μπαλάκια μέσα στη σοκολάτα και, κρατώντας τα με ένα πιρούνι, τα τινάζουμε για να φύγει η περιττή σοκολάτα. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πριν η σοκολάτα παγώσει, τα καλύπτουμε με το φύλλο χρυσού.

Αρχή της σελίδας