Πούρα με καρύδι

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • 1 κιλό καρυδόψιχα
  • 1 κιλό φύλλο μπακλαβα
  • 3 μοσχοκάρυδα κοπανισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • λίγα γαρύφαλλα κοπανισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
  • ανθόνερο
  • βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Χοντροκοπανίζουμε την καρυδόψιχα, προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και την ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο ανθόνερο, ανακατεύουμε, για να βραχεί ελαφρά το μείγμα και ζυμώνουμε. Κόβουμε το φύλλο του μπακλαβά σε τετράγωνα 15Χ15 εκ. περίπου, τα βουτυρώνουμε και βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι 1 κουταλιά γέμιση. Διπλώνουμε λίγο τις δύο πλαϊνές άκρες του φύλλου προς τα μέσα, για να μην φύγει η γέμιση, και τυλίγουμε σε σχήμα πούρου. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με βούτυρο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε ζεστά, τα ραντίζουμε ελαφρά με ανθόνερο. Έπειτα τα βουτάμε σε ένα βαθύ πιάτο με ανθόνερο καί τα τυλίγουμε στην ζάχαρη άχνη. Τα πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας, για να κολλήσει η ζάχαρη καλά και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν, το ένα δίπλα στο άλλο.

Αρχή της σελίδας