Τουλούμπες

Συστατικά

  • 50 γρ.βούτυρο
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 12 αυγά
  • λάδι (για το τηγάνισμα)

Για το τηγάνισμα:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτ. νερό
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε 1 μικρό ποτήρι νερό με το βούτυρο στην κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ενώ ανακατεύουμε, για να μη σβολιάσει. Ψήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε 12 αυγά στο μίξερ. Τα ρίχνουμε στη χλιαρή ζύμη. Τα ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Αφού ψηθούν, ρίχνουμε τις τουλούμπες σε κρύο σιρόπι.

Αρχή της σελίδας