Sekerpare

Συστατικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 430 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 αυγά
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγη βανίλια
  • λευκά αμύγδαλα

Για το σιρόπι:

  • 400 γρ. ζάχαρη   
  • 350 γρ. νερό   
  • φλούδα και χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα, και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα και πάνω στο καθένα τοποθετούμε ένα λευκό αμύγδαλο πιέζοντας στο κέντρο ελαφρώς. Ψήνουμε στους 170° C για 40 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε την ζάχαρη, το νερό, την φλούδα και τον χυμό λεμονιού για 3 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.

Αρχή της σελίδας