Σαραϊλι

Συστατικά

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • βούτυρο για τα φύλλα
  • 1/2 κιλό καρυδόψιχα τριμμένη
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα

Για το σιρόπι:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 κιλό νερό
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη, την κανέλα και την χωρίζουμε σε τόσα μέρη όσα είναι τα μισά φύλλα κρούστας. Λιώνουμε το βούτυρο, με πινελάκι αλείφουμε ένα φύλλο και τοποθετούμε επάνω του δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με καρυδόψιχα. Το τυλίγουμε από τη μία πλευρά να γίνει ρολό. Το σουρώνουμε λίγο, πιάνοντας το με τα δάχτυλα των δύο χεριών μας από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Περιχύνουμε τα ρολά με βούτυρο και τα κόβουμε σε 3-4 κομμάτια το καθένα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι  να γίνουν χρυσόξανθα.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό, την κανέλα, το λεμόνι για 8 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το περιχύνουμε με το σιρόπι καυτό.

Αρχή της σελίδας