Σάμαλι

Συστατικά

  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. αμμωνία
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 320 γρ. χωρίς την κρούστα
  • 500 γρ. νερό
  • μαστίχα
  • 400 γρ. αλεύρι 70% ζαχαροπλαστικής
  • 6 αυγά
  • 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη με το σύρμα την ζάχαρη, το γιαούρτι, το νερό, τη μαστίχα υγρή ή ψιλοτριμμένη στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα. Σερβίρουμε σε ταψί ορθογώνιο του μπακλαβά και απλώνουμε τη ζύμη καλά. Ξεκουράζουμε σε θερμοκρασία δωματίου 1/2-1 ώρα, ώστε να μουλιάσει το σιμιγδάλι καί ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζουμε, κρυώνουμε, κόβουμε μερίδες και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι 30° γράδων.

Αρχή της σελίδας