Ρεβανί Βεροιώτικο

Προέλευση: Βέροια

Συστατικά

  • 6 αυγά χωρισμένα
  • 1/2 κιλό γιαούρτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 1/2 φλιτζάνια μείον 1 κουταλιά  αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες ή λίγη μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σησαμέλαιο ή καλαμποκέλαιο

Για το σιρόπι:

  • 5 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 5 1/2 φλιτζάνια νερό
  • χυμό απο λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι, την ζάχαρη, τους κρόκους και το άρωμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα χτυπάμε λίγο ακόμη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το σιμιγδάλι και το μπέικιν, και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν. Τέλος, ενώνουμε απαλά το μείγμα με τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200°C μέχρι να στερεοποιηθεί γύρω στα 45 λεπτά. Όταν το γλυκό κρυώσει, το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει. Τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το γλυκό. Το αφήνουμε να το απορροφήσει μέχρι να κρυώσει τελείως.

Αρχή της σελίδας