Ρεβανί με φιστίκι

Συστατικά

  • 6 αυγά
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 40 γρ. ζάχαρη για τη μαρέγκα
  • 70 γρ αλεύρι
  • 100 γρ φιστίκι τριμμένο

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 2  κουταλιές γλυκόζη
  • 1/2 λεμόνι (χυμό)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το φιστίκι και ανακατεύουμε σε μικρή ταχύτητα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μίξερ ανακατεύοντας. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 3-5 λεπτά και σιροπιάζουμε με το ραβανί κρύο και το σιρόπι ζεστό.

Αρχή της σελίδας