Ντίπλες

Συστατικά

  • αλεύρι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • λίγο αλάτι

Για το σιρόπι:

  • Αναλογία: δύο μέρη ζάχαρη προς ενα νερό (υπολογίζουμε ενα κιλό ζάχαρη για τριάντα ντίπλες).

Εκτέλεση

Μέ τη ζύμη ανοίγουμε φύλλο και χαράζουμε σέ λωρίδες μακρόστενες μέ χαράγματα στή μέση, τυλίγουμε κυκλικά και τηγανίζουμε σέ καυτό λάδι.

Πασπαλίζουμε μέ ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο αμύγδαλο και γαρύφαλλο τριμμένο.

Αρχή της σελίδας